IT audit & advise

Wat wordt er verstaan onder Audit & Advies?

Heel vaak starten we met een IT audit ter plaatse bij onze klanten. Zie het als een algemene checkup van je organisatie op gebied van IT. Wordt er voldoende aandacht besteed aan IT en beschikbare technologieën? Welke software is er allemaal in huis? Is deze software nog relevant? Zorgt IT voor efficiëntie of overlast? Dit en heel veel andere vragen worden er gesteld. Het geeft een goed beeld van de AS IS situatie en ook waar de klant naartoe wil. Onze expertise helpt je bedrijf met het creëren van een IT strategie, afgestemd op de visie en strategie van het bedrijf.

Hoe wordt de audit uitgevoerd?

  • Checklist: Voorafgaande aan de workshops laten we de klant een checklist invullen. Dit geeft een goed beeld waar het bedrijf staat op vlak van IT
  • Workshops: Vervolgens worden er een aantal workshops met de klant ingepland. Input van de checklists is hier ook van belang. Workshops kunnen gaan over visie & strategie, het huidige IT-landschap en/of rond specifieke (IT) processen.  Dit wordt op voorhand in samenspraak met de klant bepaald en vastgelegd.
  • Implementatieplan: Als resultaat van de audit wordt een verbeter- en concreet implementatieplan uitgewerkt. Naast een samenvatting van de workshops zijn hier ook de grootste pijn- en actiepunten terug te vinden inclusief een stappenplan met bijhorend advies. 
  • Waarom is het relevant voor uw onderneming?
  • Maak je klaar voor de toekomst en blijf “digitaal” relevant;
  • Externe expertise zorgt voor een extra paar ogen. Heel vaak zien we topics die als evidentie of alledaags door de klant worden aangezien. Daardoor wordt vaak de vraag niet meer gesteld: is dit wel de beste oplossing voor onze noden?
  • Na onze audit krijg je een roadmap of stappenplan voor de toekomst. Deze kan verder door YPconsilium of een andere partner “pasklaar” worden uitgevoerd.